Creoolse Jambalaya met Kip en Chorizo

Creoolse Jambalaya met Kip en Chorizo


Deze Creoolse Jambalaya met kip en chorizo brengt de rijke smaken van Louisiana naar je keuken. Met sappige stukjes kip, pittige chorizo en geurige kruiden is dit een smaakvolle eenpansmaaltijd die zowel eenvoudig te bereiden als voedzaam is. Perfect voor een doordeweekse maaltijd of om indruk te maken op je gasten.


Ingrediënten

  • 300gr kipfilet (of twee kipfilets)
  • 150gr chorizo
  • 300gr basmatirijst
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 stengel bleekselderij
  • 2 wortels
  • 2 handjes vol diepvries doperwten
  • 1 tl tijm
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 600ml kippenbouillon
  • Verse peterselie (optioneel voor garnering)

Bereiding

  1. Snijd de chorizo in kleine blokjes en doe deze in een koude pan. Verwarm langzaam zodat het vet vrijkomt.
  2. Snijd ondertussen de kipfilet in blokjes en voeg deze toe aan de pan.
  3. Snijd de ui, bleekselderij en wortels in kleine stukjes.
  4. Als de kip mooi gekleurd is, voeg je de groenten toe en bak je deze mee.
  5. Voeg de tijm en fijngehakte knoflook toe en laat kort meebakken.
  6. Voeg de rijst toe en roer goed door zodat deze de smaken opneemt.
  7. Blus af met de gepelde tomaten (druk ze direct in stukken) en voeg de kippenbouillon toe.
  8. Laat de Jambalaya ongeveer 25 minuten met de deksel op de pan zachtjes pruttelen.
  9. Voeg als laatste de diepvries doperwten toe en roer goed door.
  10. Garneer met gehakte peterselie voor een frisse touch en serveer direct.

Eet Smakelijk!

Tijd: 45

Porties: 4

Tags

Kip Varkensvlees