Zelf pastadeeg maken

Om zelf pastadeeg te maken heb je nodig:

  • 100 gram bloem per persoon
  • 1 ei per persoon
  • een snufje zout
  • een scheutje olijfolie

Meng in een mengkom de ingrediƫnten, in mijn geval zijn dat 200 gram bloem, twee grote eieren, een snufje zout en een beetje olijfolie. Wanneer het mengen in de kom niet zo makkelijk meer gaat, kiep ik de inhoud op een plank met een beetje bloem. Daar kneed ik het deeg verder tot een mooie bol. Als het deeg te nat is, kan er een beetje bloem bij en als het te droog is kan er een beetje water bij. Doe dat in hele kleine hoeveelheden, het is snel teveel.

Zet het deeg minimaal 30 minuten in de koelkast. Ik maak vaak het deeg de avond van te voren en leg het in de koelkast tot dat ik het ga gebruiken.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn