Verser dan vers

Welkom in de wondere wereld van diepvriesgroenten!
Verser dan groenten van de versafdeling in de supermarkt? Dat kan met gemak! Haal een pak groenten uit de diepvriesafdeling van de supermarkt.

Diepvriesgroenten worden van het land gehaald en zo snel mogelijk ingevroren, verpakt en verstuurd naar de winkels die het willen verkopen. In vergelijking hebben de groenten die bij de versafdeling liggen vaak een langere reis gehad om ├╝berhaupt bij de supermarkten te komen en liggen dan ook daar vaak al wel wat langer.

Ik heb zelf een diepvries waar te allen tijde doperwtjes, broccoliroosjes, bloemkoolroosjes, sperzieboontjes en spinazie in zit. Daarnaast heb ik natuurlijk ook af en toe soepgroenten in de diepvries en roerbakmixen. Het is supermakkelijk en handig om een beetje extra groenten toe te voegen aan een maaltijd. Bijvoorbeeld tijdens het rijst koken, kun je net voordat de rijst al het water geabsorbeerd heeft een paar handjes vol diepvries doperwtjes erdoor roeren. Heel lekker en weer wat extra groenten tijdens de maaltijd.

Maar ook voor even een snelle pastasaus, even een greep uit de verschillende groenten uit de diepvries. Je eigen samenstelling van groenten en heerlijk vers.

Ik ben ook sinds een tijdje begonnen met groenten te stomen. Bij de kringloop een rvs-stoommandje gevonden voor in de pan. Even door de vaatwasser en gebruiken maar. Supermakkelijk en er gaan nog minder voedingswaarden verloren door te stomen. De sperziebonen en broccoli komen door te stomen heel mooi groen op tafel te staan.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn