Stamppot andijvie met spekjes

Eigenlijk met elk weer lekker, maar vooral als het lekker koud is buiten. Met dit recept krijgt je een goede hoeveelheid voor vier personen of om twee keer met zijn twee├źn van te eten.

Ingredi├źnten

  • 1 kilo aardappelen
  • 250gram rauwe andijvie
  • 250gram spekreepjes
  • 1tl kerrie

Bereiding

Zet een grote pan met ruim gezouten kokend water op het vuur. Kook hierin de aardappels en giet daarna af, houd wat van het kookvocht bij de hand. Daarmee maak je de stamppot een smeuig geheel.

Bak in een koekenpan met een beetje olijfolie de spekreepjes met een theelepel kerrie tot ze krokant zijn.

Stamp de aardappelen met de andijvie en meng wat van het kookvocht erdoor tot je jouw gewenste smeuigheid bereikt. Roer de spekreepjes erdoor en eet smakelijk.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *