Risotto alla Milanese

Ingrediƫnten

  • 1 mok arborio rijst
  • 1 ui
  • 1 plukje saffraan
  • Parmezaanse kaas
  • Boter
  • 1.5L runderbouillon

Bereiding

Snipper de ui en zet 1,5L water op met drie runderbouillonblokjes. Laat op een zacht vuurtje staan. Je zal niet al het bouillon gebruiken.

Zet een kopje bouillon aan de kant en doe daar de saffraan in.

Fruit de ui aan in een pan met dikke bodem in boter en olie. Voeg de rijst toe wanneer de ui glazig is. Voeg daarna de bouillon schepje voor schepje met telkens een nieuwe soeplepel wanneer de vorige is opgenomen door de rijst. Beginnend met het kopje met de bouillon en saffraan.

Proef af en toe een paar korrels van de rijst om te kijken of het al gaar is. Wanneer het bijna gaar is voeg je nog wat Parmezaanse kaas toe en een klontje boter. Roer er goed door en serveer met een frisse salade. Ook lekker met groene groente en rund of varkensvlees.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *