Wokken of roerbakken, een snelle en makkelijke manier om te koken. Daarnaast ook een goede manier om veel en verschillende groenten binnen te krijgen. Ook zorgt het snelle koken voor behoud van vitamines en smaak. Wat heb je nodig? Een wokpan, een paar sausjes en ingrediënten naar keuze. Als het even lukt een wokbrander op het fornuis voor een extra hoge temperatuur.

Is het echt zo makkelijk? Ja, maar dat maakt het ook weer moeilijk. Je kunt alle combinaties maken die je maar wil. Alle groenten, alle soorten vlees, vegetarisch, vis, noodles of rijst maar ook couscous of aardappelen kunnen best in de wok klaargemaakt worden. Dit maakt het ook weer moeilijk, want wat kies je dan? Het maakt niet uit, kies maar iets, of wat je nog in de koelkast hebt of zelfs een zakje roerbakgroenten van de supermarkt is prima. Wel is het aan te raden om eigen woksausjes te maken. Zoveel lekkerder en ook nog eens zonder dingen erin die je er niet in wilt. De ingrediënten voor een woksausje bevatten vaak een aantal ingrediënten die niet in alle supermarkten te verkrijgen zijn, je kunt ze wel vaak vinden bij een toko of anders online bestellen. Het is de moeite waard om het in huis te hebben.

Hier volgt een recept voor mijn Kip Gon Bao Noodles:

Voor de woksaus:

  • 1TL donkere sojasaus
  • 1TL Lichte sojasaus
  • 3TL rietsuiker
  • 3TL rijstazijn
  • 1,5TL maizena
  • 1TL sesamolie
  • 2EL water
  • 1,5TL tomatenpuree.

De groenten die ik gebruik zijn:

  • 1 halve Broccoli in roosjes
  • 1 halve rode Paprika in blokjes of reepjes
  • 1 Wortel in blokjes of reepjes

Mijn aromaten zijn:

  • 1 Ui,
  • 1 teentje knoflook,
  • rode chilipeper (hoeveelheid naar smaak)
  • 1 duim gember
  • 1TL sichuan peperkorrels.

Verder nog 200 gram kipdijfilet in blokjes gesneden en een simpele woknoodle voor twee personen van de supermarkt.

Als eerste leg de noodles in water dat net van de kook af is totdat ze soepel worden. Giet ze daarna af en spoel ze na met koud water om het koken te stoppen. Als je wilt kun je de groenten vooraf een paar minuten koken om ze de structuur te geven die je graag wilt. Doe je het niet zullen ze lekker krokant worden, doe je het wel kun je kiezen hoe zacht de groenten gaan worden.

GOED! Wok aan! Olie erin!

Eerst de ui in de pan, bak even aan. Daarna de aromaten. Meng goed. Schuif alles naar de zijkant van de wok en leg de kipblokjes in de wok (met nog wat olie indien nodig). Schuif de ui bovenop de kipblokjes om te zorgen dat de ui niet aanbrandt. Bak de kip goed en neem daar even de tijd voor.

Vervolgens kunnen de groenten bij de wok in en als die goed gemengd zijn kunnen de noodles erbij. Als laatste de woksaus en dan goed mengen en serveren.

Versier het bord met koriander en altijd lekker bij Gon Bao zijn wat ongezouten cashewnoten.

EET SMAKELIJK!

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

2 reacties op “Kip Gon Bao”

  1. Grietje Legendal

    Vandaag gemaakt, was heel lekker, ondanks dat ik niet van alle ingrediënten de precieze hoeveelheden wist. Wat ik normaal altijd wel nodig heb. Was echt heerlijk.

    1. Wat leuk! Fijn om te horen dat het goed gelukt is. Ik had inderdaad nog wel wat preciezer de ingrediënten kunnen plaatsen. Ik zal dat alsnog toevoegen binnenkort.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *