Influencers

Het is erg effectief om te werken met foute conclusies. In de marketing die wij veel zien op het internet en op televisie zijn ze niet weg te denken. Meer is beter… een hogere prijs is een hogere waarde… als iets gezond is, is een enkel onderdeel daarvan ook gezond…Zo werkt dat niet.

Net zoals dat een tekort aan vitamine A voor zichtproblemen kan zorgen en dan de foute conclusie dat meer vitamine A voor betere ogen zorgt. Zo werkt dat niet. Zoals we eerder besproken hebben, werkt een lichaam met minimale en maximale hoeveelheden van voedingsstoffen. Als je genoeg hebt is het goed, meer is niet beter en minder is niet beter.

Zo ook met het immuunsysteem. Je hebt niet een 150% immuunsysteem. Als alle voedingsstoffen die je nodig hebt op peil zijn, dan is jouw immuunsysteem ook op peil (beïnvloedende aandoeningen daargelaten). Je kunt niet meer dan 100% halen. Niet door meer vitaminen, mineralen of ander voedingsstoffen. Ook niet door meditatie of magie. Zo werkt dat niet!

Fruit eten is gezond, veel mensen redden het niet om twee stuks fruit per dag in hun eet en leefstijl te verwerken. Fruitsapjes en smoothies lijken daar de uitkomst in te bieden. Het gemak van een flesje drinken tussendoor en alle voordelen van vers fruit. De realiteit is echter dat het weer een foute conclusie betreft.

Fruit is gezond doordat ze veel voedingsstoffen hebben op in vergelijking weinig calorieën. Daarnaast kunnen ze een verzadigd gevoel geven door de voedingsvezels. Wanneer je een stuk fruit reduceert tot enkel het sap, blijft eigenlijk alleen het water en de suikers over. Wellicht nog een paar van de vitaminen en mineralen, maar geen voedingsvezels. Daarnaast verminder je het volume.

Wat betekent dat? Fruitsapjes zijn voornamelijk een hoge mate van calorieën die niet zoveel voedingsstoffen bevatten als gewoon fruit eten en wel meer suikers bevatten. Méér suikers? Ja want bij het gewoon eten van fruit is één stuks fruit vaak voldoende, maar in een flesje fruitsap zitten vaak al gauw 4 of 5 stuks fruit dus ook de suikerwaarde van 4 of 5 stuks fruit, zonder dat verzadigde gevoel.

Kortom: Fruitsapjes zijn gewoon frisdrank, suikerwater. Geniet ervan als je ze graag drinkt, maar laat je niet vertellen dat ze gezond zijn.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn