Farfalle Stroganoff

Echt een heerlijk recept om eens te proberen. Dit is voor tweeënhalf persoon genoeg en geen zware maaltijd.

Ingrediënten

  • 1 entrecote (240gr)
  • 1 pakje gemengde paddestoelen
  • 2 kleine uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1TL verse tijm
  • 250gram farfalle
  • 100ml slagroom
  • 250ml runderbouillon
  • 1EL crème fraiche
  • 1TL mierikswortel
  • 1TL worchestershire saus
  • Zout & peper
  • Verse peterselie

Bereiding

Kruid de entrecote royaal met zout en peper en dep met een beetje olie. Koekenpan op het vuur en bak de entrecote rosé. Zet hem aan de kant en laat hem rusten.

Pel de uien en snijd ze door de helft. Snijd ze in dunne reepjes en ook de paddenstoelen in dunne reepjes. Olie in de koekenpan en doe de ui en paddenstoelen in de pan en bak ze even aan.

Snijd de knoflook fijn en voeg toe aan de pan samen met de verse tijm. Bak even aan en schenk dan de runderbouillon en slagroom toe, meng goed en laat 20 minuten sudderen.

Kook de farfalle al dente.

Voeg, wanneer de stroganoffsaus na 20 minuten wat is ingedikt, de crème fraiche, mierikswortel en worchestershire sause toe.

Giet de farfalle af en voeg toe aan de stroganoffsaus. Snijd de entrecote in dunne reepjes en leg ze boven op de stroganoff. Versier met nog wat verse peterselie en eet smakelijk

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn